Sunday, 24 July 2011

APABILA LELAKI CINTAKAN ALAT SULIT PEMPUAN

HAI,,,aku bukan nak citer pasal alat sulit pempuan sebenarnya,tapi tadi terbaca paper pasal ni








"baby"takut mati....tulah luahan lelaki yang rela buang alat kelamin kerana kekasih songsang dia...


bile aku bace benda ni...
otak aku terpikir macam-macam


"macamne diorang boleh jadi begini?"
"diorang tak takut akibatnya ke?"
"salah sape?,family?masyarakat or diri sendiri ?"


aku rasa diorang ni celaru pilih laluan hidup...cuma bile dah dikecewakan kekasih baru sedar yang pengorbanan dia selama ni tak berbaloi langsung..ingat senang ke nak potong batang pastu tebuk jadi lobang..perit tu...
bile dah mati nanti susah orang nak kebumikan mayat...


ni aku rasa hukuman atau ujian ALLAH untuk masyarakat kite sekarang yang makin lalai dalam menitikberatkan hukum agama....


bagus gak la si laki yang buat pengakuan dalam paper metro tu... moga orang celik lebih luas tentang isu-isu macam ni supaya tidak terlepas pandang...hope kite semua dijauhkan dari malapetaka macam tu...




p/s:sori lama tak update blog busy kerja

Wednesday, 13 July 2011

PESBUK dan REALiTINYA

Hai readers
pesbuk ni sume orang dah taw kewujudannya..
aku perhati pesbuk ni dah lama...aku tengok je kat wall aku..banyak bende upenyer boleh buat lam pesbuk ..

tak sia-sia jugak la mark ape tu yang buat pesbuk.aku pown dah tak hingat...tapi ada pro n cons dalam pesbuk ni

ni antara tujuan dan aktivit manusia buat lam pesbuk:

-Mengisi masa lapang
-Mencari pasangan hidup termasuk la kepada yang dah berkahwin
-Nak like page blogger-blogger terkenal sebab susah nak add diorang
-Nak remove tag gambar kawan yang bangga ada kapel pastu tag sume orang
-Nak kumpul fren ramai2..pastu duk bangga sape lagi banyak fren
-Like page hot Fm sampai sejuta sebab hari2 duk suh orang like,mcm terdesak giler
-Suh kawan2 like gambo dia buat mulut muncung
-Nak share video contohnya video bersih,video najwa latif
-Buat perniagaan online contohnya jual boxer dan spek mata ray-ban
-Perkongsian ilmu agama terdiri daripada note dan web I luv islam

konklusinyer:gunalah pesbuk sebaiknyer..jangan sampai dosa bertambah-tambah sudey..




note:
gua dah update bloglist  gua..try la tengok2 mereka tu..gua letak 4 orang jela dulu ..gua tengok dari segi isi dan kualiti penyampaian mereka...sebab bagi gua popular bukan kayu ukur sebenar tapi kualiti:)

Sunday, 26 June 2011

BERSIH TIDAK HARAM..KENAPA?

bersih memang x haram sebab maksud bersih menyucikan sesuatu dari kotoran atau najis..
ok2..x mo cite panjang2..sekarang
aku nak ajak korang bersih-bersih..
antaranya:

 
-bersihkan tingkap dari debu-debu supaya nasal cavity x rosak.

-bersih kan longkang supaya denggi x merebak.
-bersihkan badan supaya x bau busuk macam penagih dadah
-bersihkan Negara dari gejala rasuah kerana rasuah boleh menggadaikan apa saje.
 -bersihkan  halaman rumah supaya  xdelah orang Nampak umah kite tu macam tempat pelupusan sampah.
-bersihkan sarang2 mak nyah sebab aku benci sangat dah tengok mak nyah berbulu kaki lebat.
-bersihkan  kegiatan segelintir bisnes MLM y menipu..(aku cedok dari Hang Leo,sebab aku pun benci)
-bersihkan bus stop dari chewing gum yang melekat,xde lah aku g kerja ngan chewing gum di bontot..memalukan.
-bersihkan diri dari hadas besar terutamanya kepada yang baru "bermain" ngan suami atau isteri.
-bersihkan kepala anda dari kutu tapi bukan bermakna anda perlu botakkan kepala pastu dapat 1 juta.

conclusion:
bersihkan jiwa dan rohani agar korang berada di landasan yang betul….klu ada simpan dendam ke xpuas hati ke..jangan la nak gaduh2 je..duduk berbincang kerana  perbincangan adalah laluan terbaik untuk menyelesaikan setiap masalah..betul kan??

 

Monday, 20 June 2011

MElentur burung bIAr dari telurNYA..

hai semua...
melentur burung=mendidik anak-anak
dari telurnya=dari kecil

semasa kecik,kanak2 ibarat telur,masih perlu dijaga dengan rapi agar tidak retak ataupun pecah secara mengejut..nanti lahir x cukup bulan plak...kan ada yang abnormal x pasal2..
sebab tu lah kena jaga elok2 kan...

bile mareka dah akil baligh..ibaratnya telurnyer telah menetas dengan sebaiknya selepas dieram oleh mak burung..so,telur pecah dengan sebaiknya..bukannya time akil baligh tu makin ramai pecahkan dara seperti pecahkan telur ayam..hehehhehe

bile anak burung kuar dari telur ibarat dia sedang bersedia berhadapan dengan dunia luar berbekal ilmu yang di beri oleh mak bapak ayam ..sudah pandai "makan luar"..

bile dah besar anak2 sudah bebas menentukan hala tuju mereka sendiri..so apabila time macam tu dah kurang efektif la klu mak bapak baru nak didik kan..so sebab tu lah timbulnya peribahasa ni...

masih belum terlmanbat utk aku ucapkan selamat hari bapak...secara khasnya kepada bapak aku ...dan tidak lupe jugak pada bapak2 ayam di malaysia..


ok.sekian...